Condicions de contratació (Catalan)


2.- OBJECTE DEL CONTRACTE.

És objecte del contracte actual el viatge combinat ofert en venda, conforme a les principals característiques i informació essencial que de manera precontractual, per tant amb anterioritat a aquest acte, el viatger i els seus acompanyants, han rebut de l´agència amb els seus propis annexos: A, B i C.
Aquesta informació precontractual s´uneix al present contracte com a Annex I degudament signat per les parts, formant part inseparable d´aquest.


3.- INFORMACIÓ I DOCUMENTACIÓ ADDICIONAL A LA REBUDA AMB CARÀCTER PRECONTRACTUAL.

3.1.- NECESSITATS ESPECIALS DEL VIATGER ACCEPTADES PER L´ORGANITZADOR.


3.2.- DOCUMENTACIÓ CORRESPONENT A: BITLLETS, BONS I FACTURA.

El viatger és informat per part de l´agència de: els horaris de transport, hora límit per a facturar, hora programada d´escales i connexions, rebent d´aquesta, en Annex II al contracte actual, degudament signat per les parts i formant part inseparable d´aquest, tota la documentació corresponent a: Bitllets de transport, bons, factura i altra documentació complementària necessària per a la realització del viatge, coneixent i acceptant les condicions de contractació de tots els serveis de viatge.

3.3.- CERTIFICAT DE GARANTIA FINANCERA DE L´AGÈNCIA EN CAS D´INSOLVÈNCIA I REPATRIACIÓ.

Com a Annex III al contracte actual degudament signat per les parts i formant part inseparable del mateix el viatger rep certificat de l´entitat garanteix de l´assegurança d´insolvència i repatriació de les agències de viatges organitzadora i minorista, les dades de contacte de les quals són les que se li han proporcionat amb la informació precontractual.

3.4.- PÓLISSA D´ASSEGURANÇA D´ASSISTÈNCIA, MALALTIA I CANCEL•LACIÓ.

Com a Annex IV al contracte actual degudament signat per les parts i formant part inseparable del mateix el viatger rep còpia de la pòlissa d´assegurança contractada coneixent i acceptant el seu abast i cobertures.4.- ASSISTÈNCIA Al VIATGER EN LLOCS DE DESTINACIÓ I/O TRÀNSIT

L´organitzador i el detallista del viatge contractat responen de manera solidària enfront del viatger del correcte compliment dels serveis de viatge inclosos en el contracte.
Podrà vostè comunicar en qualsevol moment amb l´agència de viatges minorista així com amb l´agència de viatges organitzadora i en el seu cas amb el representant local de l´organitzadora en els telèfons d´emergència i correu electrònic que se li ha facilitat.
L´organitzador i el detallista es comprometen a proporcionar assistència adequada i sense demora al viatger en dificultats, especialment en cas de circumstàncies inevitables i extraordinàries proporcionant-li la informació que calgui per a valer-se dels serveis sanitaris, autoritats locals, assistència consular, ajudant-lo en el seu cas a trobar fórmules de viatge alternatives.
S´informa el viatger que tant l´organitzador com el detallista li podran facturar un recàrrec raonable per aquesta assistència si la dificultat ha estat originada de manera intencionada o per la seva negligència.


5.- VIATGE O ESTADA DE MENOR A L´ESTRANGER NO ACOMPANYAT PER FAMILIAR O UN ALTRE ADULT AUTORITZAT

Si el viatge o estada objecte del contracte va destinat a un menor, vostè reconeix a la signatura del present document haver rebut de part de l´agència la informació que li permet contactar amb ell, així com els responsables de la seva estada “in situ” durant el viatge.


6.- INFORMACIÓ SOBRE PROCEDIMENT INTERN DE TRAMITACIÓ DE RECLAMACIÓ I RESOLUCIÓ ALTERNATIVA DE LITIGIS.

Qualsevol suggerència o queixa haurà de realizar-la vostè a les agències de viatges organitzadora i minorista de manera simultània i en qualsevol moment a les adreces de correu electrònic que consta en les dades identificatives.
En relació amb els mecanismes de resolució alternativa de litigis, de conformitat amb el que es preveu en l´article 40 de la llei 7/2017 del 2 de novembre l´informem que en la pàgina web: www.aecosan.mssi.gob.es corresponent a l´Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició pot consultar les dades de les juntes Arbitrals així com informació complementària per a presentar una queixa o reclamació.
En el següent enllaç podrà consultar les entitats de resolució alternativa de litigis acreditades d´acord amb el que es disposa en el reglament CE: 524/2013 del Parlament Europeu. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show&lng=ES


(SI L´AGÈNCIA DE VIATGES ES SOTMET Al LAUDE DE LA JUNTA ARBITRAL DE CONSUM CORRESPONENT A LA SEVA COMUNITAT PER A CONÈIXER DE LES RECLAMACIONS DEL CLIENT PER TENIR CONVENI SIGNAT HA D´INDICAR-HO AQUÍ)


7.- CONFIRMACIÓ DE LA RESERVA.

A la signatura del contracte actual s´ha produït la confirmació de la reserva del viatge. No obstant això l´organitzador es reserva el dret a cancel•lar el viatge si no es cobreix el nombre de persones inscrites necessari per a la seva realització i així se li notifica a vostè en els terminis indicats en la informació precontractual..


8.- CONSEQÜÈNCIES DE LA POSTERIOR MODIFICACIÓ DE CARACTERÍSTIQUES DE VIATGE.

Tal com se li ha donat a conèixer en la informació precontractual, si amb anterioritat a l´inici del viatge l´organitzador es veu en la necessitat de modificar substancialment, algunes de les principals característiques dels serveis de viatge o bé no pot acomplir amb les sol•licituds especials compostes i aceptades o li proposa augmentar per qualsevol raó el preu del viatge en més d´un 8% vostè podrà en un termini no superior a ___________ acceptar el canvi proposat o resoldre el contracte sense penalització.
Si opta per resoldre el contracte de viatge podrà aceptar un nou viatge combinat substitutiu si l´organitzador li ho pot proposar i és de qualitat equivalent o superior, si anés de qualitat inferior se l´informarà sobre la conseqüent reducció del preu que tingués lloc.
Si vostè després de rebre la informació completa referent a la modificació no notifica en el termini indicat la seva decisió s´entendrà que opta per resoldre el contracte sense cap penalització.


9.- CONSEQÜÈNCIES DE LA FALTA DE CONFORMITAT EN LA PRESTACIÓ DE SERVEIS UNA VEGADA INICIAT EL VIATGE.

El viatger s´obliga a informar l´organitzador o, al detallista sense demora indeguda, i per tant tan aviat com tingui coneixement, tenint en compte les circumstàncies de cada cas, de qualsevol falta de conformitat que apreciï durant l´execució d´un servei de viatge inclòs en el contracte.
A resguard de que resulti impossible o comporti un cost desproporcionat l´organitzador o el detallista si és el cas, es comprometen a esmenar aquesta falta.
Quan una falta de conformitat afecti sustancialment a l´execució del viatge de manera que, una part molt significativa dels serveis previstos, es constati que no poden prestar-se, li oferiran fórmules alternatives adequades i d´igual qualitat o superior per a la continuïtat del viatge o bé si només fos possible una alternativa d´inferior qualitat li aplicaran una reducció adequada del preu sempre que la falta de conformitat no s´hagi produït per la seva causa.
Si per un motiu justificat, no sent imputable a vostè la causa que va donar origen a la falta de conformitat o a un tercer aliè a la prestació de serveis contractats o haver sorgit com a conseqüència d´una causa imprevisible, inevitable o extraordinària, podria vostè tenir dret a una reducció adequada del preu del viatge i a una indemnització de danys i perjudicis que vindrà limitada per les condicions de pagament d´indemnitzacions que als diferents prestadors de serveis de viatge inclosos en el viatge combinat s´apliquin en els convenis internacionals que vinculin a la Unió Europea. En el seu cas la indemnització serà del triple del preu total del viatge.


10.- FINALITZACIÓ DEL CONTRACTE PREVI A L´INICI DEL VIATGE A INSTÀNCIES DEL VIATGER.

El contracte actual està subjecte a condicions especials de cancel•lació les quals vostè coneix i accepta de tal forma com se li ha donat o indicat en la informació precontractual vostè podrà abans de l´inici del viatge posar fi al contracte notificant-lo expressament a l´organitzador i al detallista.
Una vegada rebuda aquesta notificació, se li proporcionarà en un termini raonable, justificació de la seva liquidació per a això vostè autoritza des d´aquest moment a l´agència organitzadora i minorista a llevar de les quantitats lliurades i que han de ser objecte de reemborsament l´import corresponent a les penalitzacions, despeses d´anul•lació i gestió següents: ________

11.- PRESCRIPCIÓ DE LES RECLAMACIONS.

El termini de prescripció de les accions derivades d´aquest contracte per al viatger conforme així ho disposa l´article 169 del Real Decret Legislatiu 1/2007 de 16 de novembre és de dos anys..


12.- LLEI I JURISDICCIÓ APLICABLE.

El contracte actual es subjecta a la Llei Espanyola en el no previst en el mateix serà d´especial aplicació el llibre IV del Reial Decret Legislatiu 1/2007 pel qual s´aprova el text refundat de la llei General per la Defensa dels Consumidors i Usuaris.
Les parts corresponents, renunciant al fur que els correspon o pogués correspondre, es sotmeten a la jurisdicció i competència dels Jutjats i Tribunals de la ciutat d´INDICAR CIUTAT PREFERENT SEU DE L´ORGANITZADORA, O MINORISTA per a dirimir qualsevol discrepància relativa al contracte actual.